torsdag den 12. januar 2012

Betalingsservice - det nemmeste i verden!

Mange danskere har oplevet at de uden at ønske det har glemt at betale en regning. Pludselig er der en rykker i postkassen, og der er måske endda kommet et rykkergebyr oven i den oprindelige regning. Det kan blive rigtig dyrt - og det er nogle trælse penge at skulle af med. Løsningen står heldigvis lige for. Med betalingsservice bliver alle dine regninger automatisk betalt på forfaldsdatoen, og i stedet for en lang række rudekuverter, modtager du blot en oversigt i slutningen af måneder, hvoraf betalingerne for måneden efter fremgår.

Betalingsservice er en service som Nets (tidligere PBS) udbyder på vegne af de danske pengeinstitutter. Det er en service du tilmelder dig gennem din bank, og ofte vil det være noget du får oprettet i forbindelse med at du opretter en budgetkonto. Dermed bliver alle dine betalinger foretaget automatisk.

Betalingsservice er nemt at komme i gang med, men er du ny kræver det lidt fodarbejde. Du skal nemlig have fundet dine gamle GIRO-kort frem for alle dine faste udgifter. På disse kort står der tre tal, som du skal bruge:
  • PBS-nummer
  • Debitor gruppenummer
  • Medlemsnummer
For hver af regning skal du nu have oprettet en betalingsaftale, hvor du skal bruge disse tre oplysninger. Du opretter nu alle dine betalingsaftaler gennem din netbank.

Når du har oprettet en betalingsaftale, for en bestemt type regning, vil du ikke længere modtage fysiske regninger. Vær dog opmærksom på at der kan gå lidt tid før betalingsaftalen bliver registreret. Så hvis du modtager en regning for måneden efter, skal denne også betales.

Det potentielt farlige ved at pengene bliver trukket automatisk, er at du måske ikke opdager hvis du bliver opkrævet for mange penge. Det er derfor vigtigt at du holder øje med betalingsoversigten du modtager hver måned. Såfremt du er tilmeldt e-boks bliver betalingsoversigten leveret dertil.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar