mandag den 6. februar 2012

ÅOP - nøgletallet når du skal låne

Kreditkort, kviklån, SMS-lån - dele af finansbranchen står i kø for at låne dig penge, til det du ikke har råd til, men bare må have. Hermed en lille guide hvis du skal optage et forbrugslån.

Når du skal optage et lån er der mange forskellige parametre i luften, og derfor er der også et tilsvarende antal muligheder for at komme til at optage et lån som er alt for dyrt.

Der er både oprettelsesgebyr, rente og løbetid - og nogle gange også muligheden for afdragsfrihed, eller rentefrihed. Det bliver bevidst gjort til en jungle, hvor målet er at tjene rigtig gode penge på at du kan forbruge penge du ikke har.

For at sørge for et minimum af gennemsigtighed er branchen blevet pålagt at den tydeligt skal oplyse hvad de Årlige Omkostninger i Procent er. Det vil sige det du procentvis kommer til at betale om året for at have lånt pengene. Des højere procentsats, des dårligere en forretning er det for dig. Mange kviklån har en ÅOP på langt over 20 %

Så når du skal købe en ny computer eller noget andet på afbetaling, så prøv at regne ud hvor mange gange du reelt kommer til at betale den, før du er færdig. Ofte vil du have betalt for den samme vare to gange, før du er færdig med at afdrage.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar