onsdag den 21. april 2010

Slip for at fravælge SU!

Såfremt man er på SU, og samtidig har et godt fritidsjob, kan det give problemer, og man kan blive tvunget til at fravælge SU, eller alternativt betale en straf året efter. Dette skyldes der er et maksimalt fribeløb på 8.464 kr. per måned efter arbejdsmarkedsbidrag, som skal overholdes. Der er dog en vej udenom - arbejdsgiveradministreret pensionindbetaling.

Citat fra Statens Uddannelsesstøttes hjemmeside:
"Der er nogle ydelser der ikke tæller med:
Arbejdsgiveradministrerede pensionsopsparinger. Det gælder både din og arbejdsgivers andel."
Såfremt du får din arbejdsgiver til at indbetale dele af din løn på en pensionsopsparing, frem for at udbetale den til dig, så tæller den ikke med i din skattepligtige indkomst. Når ikke den tæller med i din skattepligtige indkomst, skal du heller ikke regne den med, når du regner på om du rammer fribeløbet.

Du får ikke flere penge ind på din lønkonto - men til gengæld får du opsparet til din pension, samtidig med du slipper for at fravælge SU'en. Såfremt du modtager SU-lån kan du dermed også fortsætte med at modtage denne.

OBS! Det du i realiteten gør er at udskyde din skattebetaling, i og med den først sker i det øjeblik pensionen udbetales, altså måske 40 år ude i fremtiden.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar